20.04.2024

Ракетний удар російських терористів по Одесі: вісім постраждалих, десятки пошкоджених приватних будинків

Російські агресори не припиняють терор цивільного населення: сьогодні, близько 16:30 було вчинено нову ракетну атаку по Одесі. Ворог наніс удари ракетами, ймовірно Х-59, з літака тактичної авіації з акваторії Чорного моря.

Протиповітряна оборона знищила три ракети, повідомили Сили оборони півдня України.

Внаслідок падіння уламків збитих ракет виникла пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували.

За інформацією Одеської обласної прокуратури, поранення різного ступеня тяжкості отримали вісім місцевих жителів, серед яких двоє дітей – 2021 та 2020 року народження. Постраждалим надається медична допомога.

Пошкоджено щонайменше 20 приватних будинків та газопровід. Один будинок зруйновано. Це попередні дані, огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. На місцях подій правоохоронці документують наслідки збройної агресії РФ.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як проінформували в мерії, на місці ліквідації наслідків ворожої атаки в Хаджибейському районі було розгорнуто оперативний штаб.

Співробітники районної адміністрації разом з іншими комунальними службами на місці приймають заяви на оформлення матеріальної допомоги, надають консультації щодо пакета документів, який необхідно зібрати для оформлення допомоги.

Завтра, 21 квітня, штаб працюватиме з 09:00 до 17:30.

Крім того, мешканці пошкоджених будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Хаджибейської районної адміністрації за адресою: вул. Генерала Петрова, 22, з 08:30 до 17:00 (в робочі дні). Телефони: (048) 734-95-28, (048) 734-95-29.

Фото Сил оборони півдня, Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки