23.04.2024

Нічна дронова атака на Одесу: пошкоджено будинки, постраждали люди

Цієї ночі російські терористичні війська вкотре спрямували по Україні декілька хвиль ударних безпілотних літальних апаратів типу «Shahed-131/136».

Дрони запускали з території тимчасово окупованого Криму.

Під прицілом ворога були промислова і припортова інфраструктури Одеси.

В операційній зоні Сил оборони півдня вдалося збити 11 баражуючих снарядів: сім – на Одещині, 4 – на Миколаївщині. Відбивали удар зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України, залучались засоби радіоелектронної боротьби.

На відео, оприлюдненому командувачем Повітряних сил генерал-лейтенантом Миколою Олещуком, – нічна бойова робота воїнів зенітної ракетної Одеської бригади.

Внаслідок чергової ворожої атаки було пошкоджене житло одеситів, торгівельні об’єкти та автомобілі, вибито шибки у житлових будинках та будівлях, прилеглих до місць падіння уламків.

Сталася пожежа, в ліквідації якої були задіяні 42 співробітника Держслужби з надзвичайних ситуацій та 10 одиниць техніки. Врятовано 34 людини, в тому числі – четверо дітей, повідомили в обласному управлінні ДСНС. На місці розгорнули оперативний пункт обігріву, з мешканцями працювали психологи відомства.

За інформацією Одеської обласної прокуратури, зазнали поранень дев'ять місцевих мешканців, серед них четверо дітей (хлопчик та дівчинка п'яти та дев'яти місяців, двоє хлопчиків 9-ти та 12 років). Дітей та трьох дорослих із травмами різного ступеня тяжкості було доставлено до лікарні.

Відео Головного управління ДСНС в Одеській області.

Наразі, як повідомили в Одеській мерії, зафіксовано пошкодження 58 квартир в 22 будинках, огляд триває. Пересипська районна адміністрація розгорнула на місці оперативний штаб для розселення і надання допомоги постраждалим одеситам.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Відео Одеської мерії.

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області, Одеської обласної військової адміністрації, Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки